Jeden z ulubionych obiadowych pomysłów inspirowany indyjską kuchnią. Znajdziesz tu podsmażoną pierś z kurczaka w gęstym, kremowym pomidorowym sosie z dodatkiem aromatycznych przypraw i dodatków – czosnku, kolendry, chili, imbiru, świeżej kurkumy oraz wyjątkowej mieszanki przypraw. Do takiego obiadu wystarczy już tylko ryż i chrupiący ogórek!
Krok po kroku:
- Ugotuj ryż.
- Podsmaż cebulę, czosnek, chili, imbir, kurkumę wraz z pastą Tikka Masala, a następnie usmaż mięso.
- Dodaj pomidory, zredukuj sos, a następnie dodaj śmietanę.
- Podawaj ze świeżą kolendrą i ogórkiem.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: mleko, gorczyca.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.