Obiad składający się z wyjątkowych połączeń pikantnej papryczki chili oraz jednocześnie łagodzącej ją śmietanki, chrupiącej rukoli i ziemniaków przygotowanych w zupełnie nieklasyczny sposób – z oliwą i czosnkiem. Całość wraz z lekko pikantnym sosem i piersią z kurczaka z patelni tworzy przepyszny i świetnie łączący się ze sobą zgrany obiadowy zespół, do którego z chęcią powrócisz!
Krok po kroku:
- Ugotuj ziemniaki.
- Obsmaż piersi z kurczaka, a następnie przygotuj sos – na maśle podsmaż dymkę, część chili, czosnek, a następnie zalej śmietanką i zredukuj.
- Do ugotowanych ziemniaków wyciśnij czosnek oraz dodaj oliwę.
- Podawaj układając obsmażone piersi z kurczaka na rukoli z pomidorkami i oblewając przygotowanym sosem.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: mleko.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.