Późna obiadokolacja w stylu take-away? To jest ten obiad! Znajdziesz tu przepysznego, soczystego w środku i chrupiącego z zewnątrz kurczaka w azjatyckim stylu z wyjątkowym, inspirowanym japońską kuchnią sosem tonkatsu. Choć brzmi obco, łatwo przyrządzisz go z kilku prostych składników. Wraz z ryżem i świeżą sałatką inspirowaną azjatyckimi klimatami – ogórkiem, kolendrą, chili, marchewką i kiełkami fasoli mung – stworzą doskonały posiłek. Spróbuj koniecznie, jeśli comfort food to Twoje dwa ulubione obiadowe słowa!
Krok po kroku:
- Ugotuj ryż.
- Przygotuj sałatkę z marchwi, ogórka, papryczki chili, kiełków fasoli mung, kolendry i suszonych ziół.
- Przygotuj sos tonkatsu- połącz ketchup, sos sojowy, sos Worcester, cukier trzcinowy i czosnek. Zagotuj i zredukuj.
- Kotlety rozbij tłuczkiem, obtocz w jajku, bułce tartej i usmaż na złoto.
- Podawaj polane sosem i obsypane dymką.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: gluten, soja, ryby, jaja, gorczyca, seler.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja