Pierś z kurczaka w musztardowym sosie z ziemniaczanymi talarkami, rukolą, pomidorkami i słonecznikiem

25 min

Łatwy

25 min

Obiad, w którym znajdziesz tylko garstkę składników, ale który polubisz za gęsty, kremowy, musztardowy sosik i doskonale się z nim łączące chrupkie, ziemniaczane, talarki. Ten niepozorny obiad przyrządzisz w kilku bardzo prostych krokach, zasmakuje wszystkim Twoim domownikom i będziesz chętnie do niego wracać.

Krok po kroku:

  1. Ziemniaki pokrój w talarki i piecz ok. 20-25 minut.
  2. Kotlety z piersi obtocz w musztardzie francuskiej, usmaż na maśle, a następnie zalej śmietanką i zredukuj.
  3. Podawaj z rukolą, pomidorkami i pestkami słonecznika.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, gorczyca.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Kotlety z piersi kurczaka

Ziemniaki myte

Musztarda francuska

Śmietanka 30%

Rukola

Pomidorki

Słonecznik w łyżkach

Przyprawa do ziemniaków



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

559

Tłuszcze [g]

25

Węglowodany [g]

41

Białko [g]

45

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Patelnia

Potrzebujesz

Olej
Masło
Sól i pieprz