Pieczony w ziołach łosoś z letnią sałatką z komosy ryżowej z ogórkiem, fetą, rzodkiewkami i greckim jogurtem

20 min

Ryba

Łatwy

20 min

Lekkie i delikatnie danie, w którym góruje szlachetność łososia i komosy ryżowej. Dodatki w postaci świeżego ogórka, rzodkiewek, świeżej mięty i fety wraz z komosą tworzą lekką, letnią sałatkę, która idealnie idzie w parze z szybko przyrządzonym na patelni łososiem. W tym daniu znajdziesz również jogurtowy dip z wyjątkowego połączenia jogurtu greckiego, oliwy i uprażonego kminu rzymskiego! Smaczny, lekki i ekspresowy w przyrządzeniu posiłek idealny na szybki, letni obiad!

Krok po kroku:

  1. Ugotuj komosę oraz usmaż łososia.
  2. Pokrój ogórka, rzodkiewki, porwij w dłoniach miętę i wymieszaj z komosą.
  3. Upraż kmin rzymski na suchej patelni, połącz z jogurtem i oliwą i podawaj, gdy ryba będzie gotowa.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, ryby.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z łososia atlantyckiego w ziołach

Komosa ryżowa

Ser typu feta

Jogurt grecki

Rzodkiewki

Ogórek

Świeża mięta

Kmin rzymski



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

497

Tłuszcze [g]

16

Węglowodany [g]

45

Białko [g]

42

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Patelnia
Garnek

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz