Pieczony w czerwonym pesto łosoś na lekkiej sałatce z ziemniakami

30 min

Ryba

Łatwy

30 min

Bardzo prosty i szybki w przygotowaniu lekki obiad, szczególnie dla wielbicieli domowych frytek. Pieczony łosoś w czerwonym pesto na sałacie to niskokaloryczna propozycja na zdrowy, kolorowy i sycący obiad dla całej rodziny!

Krok po kroku:

  1. Ziemniaki pokrój na słupki i piecz w piekarniku.
  2. Łososia posmaruj pesto i włóż do piekarnika w połowie pieczenia ziemniaków.
  3. Przygotuj składniki na sałatkę.
  4. Całość podawaj, gdy ziemniaki będą miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz, a ryba zrobi się jasnoróżowa.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, orzechy.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z łososia atlantyckiego

275g

450g

Ziemniaki myte

450g

720g

Ser typu feta

Sałata rzymska

Pomidorki

Ogórek gruntowy

Pesto czerwone w łyżkach

Słodka papryka



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

452

Tłuszcze [g]

17

Węglowodany [g]

43

Białko [g]

34

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia

Potrzebujesz

Olej
Oliwa