Pieczony łosoś w tajskich ziołach z komosą ryżową, sałatką, migdałami i jogurtowym dressingiem

20 min

Ryba

Łatwy

20 min

Delikatny i wykwintny wręcz obiad, w którym znajdziesz tylko kilka, ale za to jakże szlachetnych, składników: pyszny, delikatny, pieczony łosoś w cytrynowych przyprawach w tajskim stylu, do tego sypka komosa ryżowa zwana złotem Inków oraz kawałki migdałów do posypania. Wraz ze świeżą sałatką ze szpinaku, pomidorków i ogórka oraz jogurtowo-majonezowym dressingiem tworzą pyszny i przygotowany w mig posiłek.

Krok po kroku:

  1. Ugotuj komosę.
  2. Upiecz łososia.
  3. Przygotuj sałatkę z ogórka, pomidorków i szpinaku.
  4. Podawaj skrapiając sosem jogurtowym i obsypując rozkruszonymi migdałami.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: orzechy, mleko, jaja, gorczyca.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z łososia atlantyckiego

Komosa ryżowa

Szpinak

Pomidorki

Ogórek

Migdały

Sos jogurtowo-majonezowy

Przyprawy



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

603

Tłuszcze [g]

29

Węglowodany [g]

46

Białko [g]

39

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Garnek

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz