Pieczony łosoś w sosie ze świeżego mango na kokosowym ryżu z chrupiącą sałatą i pomidorkami

25 min

Ryba

Łatwy

25 min

Pyszny, aksamitny i zdecydowanie nie do podrobienia sos ze świeżego mango! Łatwy w przygotowaniu i idealnie łączący się z łososiem. Wraz z ryżem gotowanym w mleczku kokosowym tworzą przepyszny, delikatny posiłek z azjatycką nutą.

Krok po kroku:

  1. Ugotuj ryż w wodzie ze śmietanką kokosową.
  2. Łososia upiecz.
  3. Mango obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na patelni wraz z imbirem, sokiem z limonki i cukrem trzcinowym. Gotuj, a następnie zblenduj na gładką masę.
  4. Podawaj z posiekaną sałatą i pomidorkami.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: ryby.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z łososia atlantyckiego

300g

450g

Ryż basmati

150g

240g

Świeże mango

Pomidorki

Sałata lodowa

Śmietanka kokosowa

Imbir

Limonka

Cukier trzcinowy

Słodka papryka



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

652

Tłuszcze [g]

29

Węglowodany [g]

63

Białko [g]

32

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Blender
Piekarnik
Papier do pieczenia
Garnek

Potrzebujesz

Olej
Masło
Sól i pieprz