Pieczony, soczysty łosoś, sypki i aromatyczny ryż z groszkiem, cebulą, czosnkiem i kurkumą, a do tego świeże, chrupiące warzywa – ogórek, rzodkiewki, szalotka – i kleks jogurtu z oliwą i świeżą miętą, czyli przepis na udany i sycący obiad w stylu kuchni świata! To łatwa i szybka w przygotowaniu obiadowa inspiracja, która nasyci Twoich domowników i wniesie ze sobą odrobinę indyjskiej nuty.
Krok po kroku:
- Łososia nasmaruj pastą Tikka Masala i piecz ok. 15-20 minut.
- Na patelni podsmaż cebulę i czosnek, a następnie dodaj groszek, ryż i kurkumę i gotuj ok. 12-15 minut.
- Posiekaj szalotkę, ogórka i rzodkiewki w plasterki
- Do podania połącz jogurt z łyżką oliwy oraz listkami mięty.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: mleko.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja