Wygoda gotowania

Pieczony łosoś na sałacie cezar z awokado, grana padano, grzankami i boczkiem z komosą ryżową

25 min

Ryba

Łatwy

25 min

Pyszna, klasyczna i dobrze znana sałata cezar w nowej obiadowej odsłonie. Znajdziesz tu chrupiące grzanki oraz kawałeczki boczku, delikatne awokado, lekką sałatę oraz łączący całość sos. Wraz z pieczonym łososiem i pyszną komosą ryżową tworzą doskonałe połączenie, które zamienią obiad w restauracyjne danie!

Krok po kroku:

  1. Ugotuj komosę.
  2. Upiecz łososia.
  3. Przygotuj sałatę – opłucz liście, podgrzej pieczywo na grzanki, podsmaż skwarki boczku pokrój awokado oraz zetrzyj grana padano i przygotuj sos siekając anchois i łącząc z oliwą, czosnkiem i majonezem z jogurtem.
  4. Do podania podziel łososia na mniejsze kawałki i ułóż na sałacie.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, gluten, jaja, gorczyca.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z łososia atlantyckiego

300g

450g

Boczek wędzony

Komosa ryżowa

Fileciki anchois

Sałata rzymska

Awokado

Cytryna

Pieczywo na grzanki

Grana padano

Jogurt

Majonez

Czosnek



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

720

Tłuszcze [g]

43

Węglowodany [g]

41

Białko [g]

42

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Garnek
Tarka

Potrzebujesz

Oliwa
Sól i pieprz