Pieczony łosoś na meksykańskim ryżu z sałatką z pomidorków, limonką i kleksem śmietany

25 min

Ryba

Łatwy

25 min

Do meksykańskiego ryżu nie trzeba wołać dwa razy! Wraz z kleksem śmietany tworzą idealny dodatek do każdego głównego dania, którym w tym przypadku jest delikatny i szlachetny łosoś w meksykańskich przyprawach. Z a’la sałatką z pomidorków i odrobiną soku z limonki zabiorą Cię daleko na meksykańską plażę!

Krok po kroku:

  1. Na patelni podsmaż paprykę oraz cebulę. Dodaj ryż, kukurydzę, przyprawy i zalej wodą. Duś, aż ryż wchłonie wodę.
  2. Łososia upiecz w piekarniku.
  3. Przygotuj sałatkę z czerwonej cebuli, kolendry i pomidorków.
  4. Podawaj układając łososia na ryży wraz z kleksem śmietany oraz skrapiając sokiem z limonki.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, ryby.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z łososia atlantyckiego w przyprawach

300g

450g

Ryż basmati

150g

240g

Koncentrat pomidorowy

Papryka czerwona

Czerwona cebula

Pomidorki

Cebula kostka

Kukurydza konserwowa

Śmietana 18%

Limonka

Świeża kolendra

Czosnek

Przyprawy



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

686

Tłuszcze [g]

23

Węglowodany [g]

85

Białko [g]

37

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Patelnia z przykrywką

Potrzebujesz

Olej
Oliwa
Sól i pieprz