Pieczony kalafior na kaszy bulgur z Tzatzykami

25 min

Łatwy

25 min

Chrupkie, zapiekane różyczki kalafiora, okryte chłodnym, domowym sosem Tzatzyki z pestkami dyni podane na kaszy bulgur to prawdziwe letnio-jesienne zderzenie, którego musisz spróbować.Krok po kroku:

  1. Kalafiora zapiecz w piekarniku.
  2. Upraż przyprawy i dodaj kaszę zalewając wrzątkiem.
  3. Przygotuj tzatzyki.
  4. Pomidora oraz pozostałą część ogórka pokrój w kostkę.
  5. Kalafiora podawaj na kaszy, obsyp pestkami dyni, kostkami ogórka i pomidora oraz pestkami dyni.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Kalafior różyczki

400g

Kasza bulgur

150g

Jogurt

Ogórek

Pomidor

Pestki dyni

Czosnek

Cytryna

Koperek

Przyprawy



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

505

Tłuszcze [g]

15

Węglowodany [g]

69

Białko [g]

22

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Tarka
Garnek

Potrzebujesz

Oliwa
Sól