Pieczone z czosnkiem i rozmarynem ziemniaki ze stekami z karkówki i chrupką surówką z białej kapusty

30 min

Łatwy

30 min

Zimowy, rozgrzewający obiad w kilku krokach. Soczyste i konkretne plastry karkówki z chrupkim colesławem i pieczonymi połówkami ziemniaków z ząbkami czosnku w aromatycznym rozmarynie. Pycha!

Krok po kroku:

  1. Upiecz ziemniaki z czosnkiem i rozmarynem.
  2. Kapustę i marchew połącz z majonezem.
  3. Karkówkę usmaż na patelni – najlepiej grillowej.
  4. Podawaj, gdy ziemniaki będą miękkie.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: jaja, gorczyca.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Karkówka wieprzowa w przyprawach

350g

550g

Ziemniaki do pieczenia

500g

750g

Kapusta biała szatkowana

Marchew szatkowana

Majonez

Czosnek

Świeży rozmaryn



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

797

Tłuszcze [g]

53

Węglowodany [g]

44

Białko [g]

34

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Patelnia

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz