Pyszne smaki jesieni. Pieczone, soczyste, połówki cukinii w ziołach i oliwie z szybkim pomidorowo-pieczarkowym sosem z mieloną łopatką wieprzową podaną z kolorową mieszanką kasz – bulgur, pęczak i zieloną soczewicą. Lekkości i chrupkości doda kruszona feta i chrupiące listki świeżej roszponki.
Krok po kroku:
- Cukinie przekrój na połówki, skrop oliwą, obsyp ziołami i piecz 20-25 minut.
- Ugotuj kaszę.
- Przygotuj sos: podsmaż mięso wraz z cebulą i pieczarkami, a następnie dodaj pomidory i zredukuj.
- Całość obsyp serem feta i listkami roszponki.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: mleko.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja