Wygoda gotowania

Pieczone połówki cukinii z mięsnym farszem na kolorowej kaszy z fetą i roszponką

30min

Łatwy

30min

Pyszne smaki jesieni. Pieczone, soczyste, połówki cukinii w ziołach i oliwie z szybkim pomidorowo-pieczarkowym sosem z mieloną łopatką wieprzową podaną z kolorową mieszanką kasz – bulgur, pęczak i zieloną soczewicą. Lekkości i chrupkości doda kruszona feta i chrupiące listki świeżej roszponki.

Krok po kroku:

  1. Cukinie przekrój na połówki, skrop oliwą, obsyp ziołami i piecz 20-25 minut.
  2. Ugotuj kaszę.
  3. Przygotuj sos: podsmaż mięso wraz z cebulą i pieczarkami, a następnie dodaj pomidory i zredukuj.
  4. Całość obsyp serem feta i listkami roszponki.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Kasza pęczak z soczewicą

150g

240g

Mięso mielone z łopatki wieprzowej

350g

550g

Cukinia

Pomidory w puszce

Pieczarki

Cebula kostka

Roszponka

Ser typu feta

Czosnek

Oregano



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

718

Tłuszcze [g]

28

Węglowodany [g]

63

Białko [g]

51

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Patelnia

Potrzebujesz

Olej
Oliwa
Sól i pieprz