Danie, w którym odnajdziesz pełen bukiet smaków i tekstur. Upieczone, mięciutkie jak masło bataty, chrupiąca kukurydza, orzeźwiający lekki pomidor, aksamitne guacamole i jogurtowy sos. Całość to istna bomba doznań smaków i kolorów, która nasyci Cię na resztę dnia! Sprawdzi się idealnie jako urozmaicenie od tradycyjnych obiadów.
Krok po kroku:
- Bataty przekrój, nakłuj widelcem i piecz ok. 25-30 minut.
- Ugotuj komosę.
- Na patelni podsmaż cebulę, zieloną paprykę i czosnek, a następnie dodaj kukurydzę i czarną fasolę.
- Przygotuj guacamole z awokado, soku z limonki i czerwonej cebuli oraz sos z bazy do sosu i szczypiorku.
- Do podania wydrąż miąższ z batatów, połącz z komosą, przygotowanym farszem i ponownie napełnij nim bataty. Skrop przygotowanym sosem i obsyp pomidorem i listkami świeżej kolendry
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: jaja, gorczyca, mleko.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja