Pieczone bataty z burakiem, szpinakiem, fetą, słonecznikiem i grillowanym udkiem z kurczaka

35min

Łatwy

35min

Sezonowy smak? Zdecydowanie burak! W tym przepisie w pieczonej wersji w towarzystwie batatów, marchewki i czerwonej cebuli. W połączeniu z listkami szpinaku, fetą i słonecznikiem tworzą pyszną sezonową a’la sałatkę z pieczonych warzyw, a wraz z grillowanym udkiem kurczaka – sycący obiad!

Krok po kroku:

  1. Buraka i marchew pokrój w kostkę, a cebulę na ćwiartki. Połącz z oliwą i słodką papryką. Wyłóż na papier do pieczenia i piecz ok. 30-35 minut.
  2. Filety z udka kurczaka smaż na patelni – najlepiej grillowej.
  3. Upieczone warzywa połącz ze szpinakiem, fetą i słonecznikiem oraz podawaj z usmażonymi filetami z kurczaka.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z udka kurczaka w przyprawach

350g

550g

Bataty kostka

450g

750g

Burak

Ser typu feta

Marchew

Czerwona cebula

Szpinak

Słonecznik

Czosnek

Słodka papryka



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

574

Tłuszcze [g]

18

Węglowodany [g]

62

Białko [g]

34

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Patelnia

Potrzebujesz

Olej
Oliwa
Sól i pieprz