Pieczona pierś z kurczaka w pikantnych przyprawach z tymiankowym perłowym kuskusem i sałatką ze szpinaku

25 min

Łatwy

25 min

Ekspresowy w wykonaniu i doskonały w swoim klasycznym smaku obiad, który zasmakuje wszystkim domownikom. Znajdziesz tu pieczoną, soczystą pierś z kurczaka w pikantnych przyprawach z ulubionym perłowym kuskusem – w wersji z podsmażonymi na maśle cebulką, czosnkiem i świeżym tymiankiem – i szpinakową sałatkę z pomidorkami i fetą. Całość gotowa w raptem 25 minut!

Krok po kroku:

  1. Upiecz pierś z kurczaka.
  2. Podsmaż cebulę, czosnek i tymianek, a następnie gotuj z kuskusem.
  3. Przygotuj sałatkę krojąc pomidorki, fetę i czerwoną cebulę i połącz ze szpinakiem.
  4. Do podania pokrój piersi z kurczaka na plastry.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z piersi kurczaka w przyprawach

325g

550g

Kuskus perłowy

125g

240g

Szpinak

Ser typu feta

Cebula kostka

Pomidorki

Czerwona cebula

Świeży tymianek

Czosnek



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

625

Tłuszcze [g]

21

Węglowodany [g]

60

Białko [g]

54

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Garnek

Potrzebujesz

Masło
Oliwa
Sól i pieprz