Niecodzienne obiadowe zestawienie, do którego warto się przekonać! Znajdziesz tu wędzone tofu w wyjątkowej wersji – obtoczone i usmażone w bułce tartej z panko – i podane na zblendowanym, gęstym warzywno-kokosowym sosie. Całość jest intrygująca i nawet ekstrawagancka jak na codzienny obiad, ale czego się nie robi, by przełamać kulinarną monotonię! Spróbuj koniecznie, nawet jeśli nie jesteś fanem bezmięsnych obiadów.
Krok po kroku:
- Ugotuj ryż.
- Przygotuj sos – podsmaż cebulę, marchew i czosnek, a następnie zalej śmietanką kokosową oraz wodą i gotuj ok. 15 minut. Następnie zmiksuj blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji.
- Tofu pokrój na plastry, obtocz w jajku i bułce tartej z panko i smaż na oleju.
- Do podania pokrój ogórka, posiekaj dymkę i obsyp sezamem.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: jaja, soja, gluten.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja