Wygoda gotowania

Pad thai z łososiem, dymką i kiełkami fasoli mung

25 min

Ryba

Łatwy

25 min

Ulubiony azjatycki obiad w 25 minut! Z pieczonym łososiem, makaronem ryżowym w autentycznym sosie z pasty z tamaryndowca z garścią dodatków – świeżą limonką, chrupkimi kiełkami fasoli mung, dymką, orzeszkami ziemnymi oraz płatkami chili.

Krok po kroku:

  1. Ugotuj makaron i upiecz łososia.
  2. W rondelku przygotuj sos.
  3. Na patelni usmaż paprykę i cebulę. Następnie wbij jajko, dodaj odcedzony makaron oraz sos.
  4. Do podania obsyp orzeszkami, kiełkami fasoli, dymką i płatkami chili.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: soja, ryby, orzeszki.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z łososia atlantyckiego

275g

450g

Makaron ryżowy

150g

240g

Cebula kostka

Dymka

Papryka zielona

Limonka

Pasta z tamaryndowca

Orzeszki ziemne

Czosnek

Kiełki fasoli mung

Płatki chili

Sos sojowy

Cukier trzcinowy



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

610

Tłuszcze [g]

19

Węglowodany [g]

72

Białko [g]

40

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Patelnia
Garnek
Durszlak

Potrzebujesz

Olej
Jajko
Sól