Wygoda gotowania

Obiadowa sałatka z mango i Halloumi w sosie sweet chili z patelni z komosą ryżową, szalotką, orzechami nerkowca, pomidorkami, ogórkiem i sezamem

20 min

Wege

Łatwy

20 min

Danie, które z pewnością Cię zaskoczy, ale doskonale sprawdzi się w formie letniego, szybkiego obiadu. Znajdziesz tu lekkie, chrupiące warzywa, usmażone wraz z mango plastry sera Halloumi obtoczone w sosie sweet-chili i zbalansowane wyrazistymi orzechami nerkowca z sezamem! Danie wyjątkowo łączące dalekie sobie kulinarne kultury śródziemnomorskiego sera i sałatkowego stylu z azjatyckimi smakami i dodatkami. A obsmażone na patelni, świeże mango tylko to podkreśli! Spróbuj koniecznie, jeśli szukasz naprawdę niecodziennej obiadowej propozycji.

Krok po kroku:

  1. Ugotuj komosę.
  2. Pokrój ser oraz mango. Ser obtocz w sosie sweet-chili, usmaż, a następnie dorzuć kawałki mango.
  3. Przygotuj warzywa, upraż orzechy z sezamem i podawaj.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: sezam, orzechy.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Ser Halloumi

Komosa ryżowa

Sos sweet-chili

Mango świeże

Ogórek

Pomidorki

Szpinak

Szalotka

Orzechy nerkowca

Sezam



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

Tłuszcze [g]

Węglowodany [g]

Białko [g]

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Patelnia
Garnek

Potrzebujesz

Olej
Sól