Mielone kotleciki z porem i botwinką z młodymi ziemniaczkami i rwaną sałatą

25 min

Łatwy

25 min

Wiosenny obiad z młodymi ziemniaczkami, świeżą botwinką i kotlecikami z porem. Znajdziesz tu ulubione wiosenne warzywa, które zasmakują wszystkim domownikom!

Krok po kroku:

  1. Ugotuj ziemniaki.
  2. Drobno posiekaj pora, a następnie połącz z mięsem, jajkiem i bułką tartą. Wyrób na kotlety i smaż na patelni.
  3. Podsmaż botwinkę na maśle, zalej bulionem i wraz z kotletami duś 10 minut pod przykrywką, a następnie zagęść śmietaną
  4. Podawaj z sałatą ze śmietaną i koperkiem.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, gluten, jaja.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Mięso mielone z łopatki wieprzowej

350g

550g

Ziemniaki młode

350g

550g

Por

Botwinka

Śmietana 18%

Sałata masłowa

Koperek

Bułka tarta

Majeranek

Bulion warzywny



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

563

Tłuszcze [g]

28

Węglowodany [g]

44

Białko [g]

39

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Garnek
Duża patelnia z przykrywką

Potrzebujesz

Olej
Masło
Jajko
Sól i pieprz