Meksykańskie wege chili z tofu i warzywami, ryżem basmati, limonką i śmietaną

25min

Łatwy

25min

Sycąca, wege wersja jednego z najbardziej lubianych przepisów – tutaj w wersji z tofu i czerwoną papryką. Duża ilość warzyw, sypkiego ryżu i tofu z nieodłączną garścią kolendry, limonki i kleksa śmietany nasycą wszystkich Twoich domowników i nawet nikt nie zauważy, że była to wersja wege!

Krok po kroku:

  1. Ugotuj ryż.
  2. Na patelni obsmaż tofu.
  3. Pokrój paprykę i usmaż wraz z tofu i cebulą.
  4. Zalej pomidorami, dodaj przyprawy i kukurydzę i duś ok. 10 minut.
  5. Podawaj z kleksem śmietany, ćwiartkami limonki i kolendrą.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: soja, mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Tofu wędzone

180g

360g

Ryż basmati

150g

240g

Pomidory w puszce

Papryka czerwona

Kukurydza konserwowa

Śmietana 18%

Cebula kostka

Limonka

Świeża kolendra

Czosnek

Przyprawy



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

541

Tłuszcze [g]

16

Węglowodany [g]

76

Białko [g]

21

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Garnek
Duża patelnia

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz