Wygoda gotowania

Meksykańskie tacos z kurczakiem fajita i sosem rancherskim w oryginalnych, kukurydzianych plackach

25 min

Łatwy

25 min

Obiad, na którego premierę dłuuugo trzeba było czekać. Ale warto, bo odnajdziesz tu pełny, autentyczny meksykański smak w sycącej obiadowej formie i z marszu stanie się Twoim najchętniej wybieranym daniem! Ulubiony soczysty kurczak fajita z idealnym rancherskim sosem w końcu w wersji w kukurydzianych placuszkach do taco! Szykuj patelnię na tortillę, skrop danie sokiem z limonki i ciesz się prawdziwą meksykańską ucztą!

Krok po kroku:

  1. Mięso usmaż na patelni wraz z paprykami, cebulami i papryczką chili.
  2. Przygotuj sos łącząc bazę do sosu ze szczypiorkiem.
  3. Podgrzej kukurydziane placki, wyłóż farszem, kawałkami pomidora, świeżą kolendrą i oblej sosem rancherskim i sokiem z limonki.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gluten, mleko, jaja, gorczyca.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z udka kurczaka w przyprawach Fajita

Placki kukurydziane taco

Papryka czerwona

Papryka żółta

Cebula żółta

Cebula czerwona

Papryczka chili

Pomidor

Limonka

Świeża kolendra

Dymka

Baza do sosu rancherskiego



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

571

Tłuszcze [g]

33

Węglowodany [g]

30

Białko [g]

34

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Patelnia x2

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz