Meksykańskie fajitas we wrapach z sałatą, pomidorkami i sosem ranczerskim

20 min

Łatwy

20 min

Ulubione, skwierczące na patelni meksykańskie fajitas z papryką i soczystymi kawałkami kurczaka obowiązkowo podawane z sosem ranczerskim w wersji z chrupkimi liśćmi sałaty, dodatkiem pomidorków i otaczającymi całość pszennymi plackami. Do tego kilka kropel soku z limonki, garść kolendry i wyjątkowy obiad gotowy!
Krok po kroku:
  1. Na patelni usmaż kurczaka, a następnie paprykę oraz czerwoną cebulę.
  2. Przygotuj sos ranczerski oraz pomidorki, limonkę i kolendrę.
  3. Na suchej patelni podgrzej placki, a następnie zawiń w nie wszystkie składniki oraz skrop sokiem z limonki.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, gluten, gorczyca, jaja.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z udka kurczaka w przyprawach

350g

550g

Tortilla pszenna

3szt

5szt

Papryka czerwona

Czerwona cebula

Pomidorki

Mix sałat

Chili

Limonka

Świeża kolendra

Baza do sosu ranczerskiego

Dymka



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

719

Tłuszcze [g]

34

Węglowodany [g]

54

Białko [g]

50

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Duża patelnia x2

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz