Meksykańska wege zupa z awokado, czarną fasolą, soczewicą, świeżą kolendrą i plackami tortilli

25 min

Wege

Łatwy

25 min

Aromatyczna, gęsta i odświeżająca zupa, która dobrze sprawdzi się jako odskocznia od codziennej obiadowej nudy. Znajdziesz tu awokado, czarną fasolę, papryczki jalapeno, a także ser typu feta, który delikatny i rozkruszony na drobne kawałeczki idealnie połączy się z tym aromatycznym i sycącym daniem!

Krok po kroku:

  1. Podsmaż czerwoną cebulę z czosnkiem, a następnie dodaj fasolę, pomidory w puszce, soczewicę i gotuj ok. 15 minut.
  2. Obierz awokado i podgrzej placki tortilli.
  3. Do podania rozkrusz ser typu feta i obsyp kolendrą.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, gluten.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Awokado

Pomidory w puszce

Czarna fasola konserwowa

Papryczki jalapeno

Czerwona cebula

Placki tortilli

Ser typu feta

Soczewica czerwona

Śmietana 18%

Świeża kolendra

Czosnek

Przyprawy



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

773

Tłuszcze [g]

20

Węglowodany [g]

112

Białko [g]

31

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Garnek
Patelnia

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz