Meksykańska sałatka z grillowaną karkówką w przyprawach smokey chipotle, mango i sosem tysiąca wysp

20 min

Łatwy

20 min

Kolorowa i idealna na lato sałatka z chrupiącą rzymską sałatą w meksykańskim stylu. Główną rolę zagrają tu grillowana karkówka w wyjątkowych dymnych przyprawach smokey chipotle i długo podgrzane, idealne do łamania i zagryzania placki tortilli z tajnym sosem tysiąca wysp – czyli połączenia majonezu z keczupem. Fani grillowanej karkówki  i meksykańskich smaków będą zachwyceni!Krok po kroku:

  1. Na patelni usmaż plastry karkówki, a następnie pokrój je na drobniejsze kawałki.
  2. Na suchej patelni podgrzej placki tortilli tak, by straciły swoją elastyczność i zrobiły się chrupkie i łamliwe.
  3. Posiekaj sałatę, dymkę oraz przygotuj pomidorki i mango.
  4. Podawaj skrapiając danie sosem tysiąca wysp.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: jaja, gorczyca, gluten.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Karkówka wieprzowa w plastrach w przyprawach

350g

550g

Tortilla pszenna

3szt

5szt

Sałata rzymska

Pomidorki

Mango konserwowe

Kukurydza

Dymka

Majonez

Keczup



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

899

Tłuszcze [g]

52

Węglowodany [g]

63

Białko [g]

43

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Duża patelnia x2

Potrzebujesz

Olej