Mango & chimichurri na pieczonym łososiu z kolorową sałatą i ryżem basmati

20 min

Ryba

Łatwy

20 min

Argentyński smak świeżego sosu chimichurri z oliwą i sokiem z cytryny w wersji z mango i łososiem. Pełen kolorów i smaku posiłek, do którego chętnie będziesz wracać!

Krok po kroku:

  1. Ugotuj ryż.
  2. Łososia wyłóż na papier do pieczenia i piecz 10-15 minut.
  3. Przygotuj chimichurri – drobno posiekaj wszystkie składniki i połącz z sokiem z cytryny i oliwą.
  4. Przygotuj sałatę i mango.
  5. Całość podawaj układając sos i kawałki mango na gotowym łososiu.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z łososia atlantyckiego

275g

450g

Ryż basmati

150g

240g

Mango konserwowe

Sałata rzymska

Pomidorki

Szalotka

Natka pietruszki

Kolendra

Chili

Czosnek

Cytryna

Papryka wędzona



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

569

Tłuszcze [g]

18

Węglowodany [g]

68

Białko [g]

33

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Garek na ryż

Potrzebujesz

Oliwa
Sól i pieprz