Makaronowy a’la stroganoff ze schabem, śmietaną, pieczarkami i sosem Worcestershire

25min

Łatwy

25min

Sycący i rozgrzewający makaron z wieprzowiną w śmietanowym sosie dobrze sprawdza się zimą! To danie to jednogarnkowa inspiracja na krzepiący i dobrze znany gulasz w wersji z makaronowymi falami do przygotowania na jednej patelni.

Krok po kroku:

  1. Usmaż mięso, a następnie cebulę i pieczarki.
  2. Podlej wodą, dodaj tymianek, makaron i duś, aż makaron się ugotuje.
  3. Odparuj nadmiar wody, dodaj śmietanę, a do podania posiekaj natkę pietruszki.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, gluten, ryby.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Schab wieprzowy

300g

480g

Makaron fale

180g

280g

Pieczarki

Cebula

Śmietana 18%

Sos Worcestershire

Natka pietruszki

Świeży tymianek



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

663

Tłuszcze [g]

23

Węglowodany [g]

65

Białko [g]

48

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Duża patelnia z przykrywką

Potrzebujesz

Olej
Masło