Makaronowe rurki z wołowym sosem a`la ragu, cukinią, świeżą bazylią i tartym grana padano

25min

Łatwy

25min

Pełne smaku mięso wołowe w sosie a`la ragu z dodatkiem soczystej cukinii podane z makaronem penne, tartym serem grana padano, uwieńczone świeżą bazylią.

Krok po kroku:

  1. Ugotuj makaron al dente.
  2. Na patelni zeszklij cebulę, a następnie dodaj do niej mięso.
  3. Cukinię opłucz, pokrój w ćwiartki i dodaj do mięsa. Czosnek wyciśnij przez praskę lub drobno posiekaj.
  4. Gdy mięso będzie ładnie podsmażone, a plastry cukinii nabiorą brązowego koloru dodaj na patelnię koncentrat pomidorowy oraz odcedzony makaron. Całość wymieszaj i podlej częścią zachowanej po makaronie wody.
  5. Podawaj obsypane tartym serem i listkami bazylii.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Mielona wołowina

300g

480g

Makaron penne

180g

280g

Cukinia

Koncentrat pomidorowy

Cebula kostka

Grana padano

Czosnek

Świeża bazylia



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

593

Tłuszcze [g]

15

Węglowodany [g]

38

Białko [g]

44

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Patelnia
Garnek na makaron

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz

Alergeny

Gluten