Pełne smaku mięso wołowe w sosie a`la ragu z dodatkiem soczystej cukinii podane z makaronem penne, tartym serem grana padano, uwieńczone świeżą bazylią.
Krok po kroku:
- Ugotuj makaron al dente.
- Na patelni zeszklij cebulę, a następnie dodaj do niej mięso.
- Cukinię opłucz, pokrój w ćwiartki i dodaj do mięsa. Czosnek wyciśnij przez praskę lub drobno posiekaj.
- Gdy mięso będzie ładnie podsmażone, a plastry cukinii nabiorą brązowego koloru dodaj na patelnię koncentrat pomidorowy oraz odcedzony makaron. Całość wymieszaj i podlej częścią zachowanej po makaronie wody.
- Podawaj obsypane tartym serem i listkami bazylii.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.