Wygoda gotowania

Makaronowe rurki w sosie pomidorowym z wołowymi pulpecikami, kulkami mozzarelli, cukinią, świeżą bazylią i grana padano

25min

Łatwy

25min

Klasyka, która zawsze smakuje i nigdy się nie nudzi! W tej wersji z sosem pomidorowym z cukinią, ekspresowymi w przyrządzeniu, małymi wołowymi pulpecikami oraz małymi kulkami mozzarelli, listkami świeżej bazylii i tartym grana padano. Zasmakuje wszystkim Twoim domownikom!

Krok po kroku:

  1. Ugotuj makaron.
  2. Uformuj małe pulpeciki i piecz ok. 15-20 minut.
  3. Na patelni przygotuj sos podsmażając cebulę, czosnek i cukinię, a następnie dusząc z pomidorami.
  4. Przed podaniem wymieszaj makaron i pulpeciki z sosem, dodaj listki bazylii, kulki mozzarelli i obsyp tartym grana padano.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, gluten.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Mielona wołowina

Makaron penne

Pomidory w puszce

Cukinia

Grana padano

Kulki mozzarelli

Świeża bazylia

Cebula

Oregano

Czosnek



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

745

Tłuszcze [g]

20

Węglowodany [g]

57

Białko [g]

49

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Duża patelnia
Garnek na makaron
Tarka

Potrzebujesz

Oliwa