Makaron w sosie z curry, pieczarkami, liśćmi szpinaku oraz kurczakiem

20min

Łatwy

20min

Odświeżona wersja jednego z Waszych ulubionych przepisów! Soczysty kurczak w delikatnym, ale aromatycznym sosie śmietankowym z dodatkiem curry, pieczarkami i szpinakiem. Pyszny obiad w 20min!

Krok po kroku:

  1. Namocz makaron w gorącej wodzie.
  2. Na patelni obsmaż kurczaka. Gdy nabierze koloru, na chwilę zdejmij mięso, a podsmaż cebulę i pieczarki.
  3. Ponownie dodaj na patelnię kurczaka i zalej całość śmietanką.
  4. Dodaj liście szpinaku i redukuj, aż całość zgęstnieje.
  5. Ugotowany makaron odcedź i wymieszaj z sosem.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z piersi kurczaka

350g

Makaron ryżowy

150g

Pieczarki

Cebula

Szpinak

Śmietanka 30%



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

612

Tłuszcze [g]

22

Węglowodany [g]

56

Białko [g]

50

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Patelnia
Garnek na makaron

Potrzebujesz

Masło
Sól i pieprz