Wygoda gotowania

Makaron rigatoni z wieprzowo-wołowym sosem z pieczarkami, bazylią i grana padano

25 min

Łatwy

25 min

Obiad w klasycznym stylu, ale do którego zawsze chce się wracać! W tej wersji przyrządzisz go z makaronem typu rigatoni, czyli grubymi, długimi makaronowymi rurkami, których tekstura wyjątkowo wpłynie na walory smakowe tego dania. Podane wraz z klasycznym pomidorowym sosem na pomidorach z niecodziennym dodatkiem w postaci smażonych pieczarek. Spróbuj koniecznie, jeśli klasyka to Twój ulubiony obiadowy styl!

Krok po kroku:

  1. Ugotuj makaron.
  2. Usmaż cebulę, mięso i pieczarki.
  3. Dodaj oregano, pomidory i gotuj ok. 10-15 minut.
  4. Ugotowany makaron obtocz w sosie, dodaj świeżą bazylię i obsyp tartym grana padano.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gluten, mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Mięso mielone wieprzowo-wołowe

Makaron rigatoni

Pomidory krojone Mutti

Cebula kostka

Pieczarki

Czosnek

Oregano

Świeża bazylia

Grana padano



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

797

Tłuszcze [g]

17

Węglowodany [g]

77

Białko [g]

48

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Garnek na makaron
Duża patelnia
Durszlak

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz