Wygoda gotowania

Makaron casarecce z pieczoną grecką fetą, pstrągiem łososiowym i szparagami

20min

Letnia nowość!

Łatwy

20min

Makaron casarecce połączony z oryginalną fetą i soczystymi pomidorkami tworzy niezwykle kremową bazę, która idealnie komponuje się z pstrągiem łososiowym i chrupiącymi szparagami. To połączenie pełne świeżości, smaku i wyjątkowego aromatu, które przeniesie Cię w kulinarną podróż po najlepszych smakach lata.

Krok po kroku:

  1. Ugotuj makaron al dente oraz szparagi.
  2. Fetę w naczyniu żaroodpornym upiecz razem z pomidorkami i czerwoną cebulą, z hojną ilością oliwy.
  3. Pstrąga łososiowego również upiecz lub usmaż na patelni.
  4. Ugotowany makaron wymieszaj z upieczoną fetą z warzywami. Podawaj z pstrągiem i szparagami.

Alergeny: mleko, gluten.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Pstrąg łososiowy w przyprawie

Makaron casarecce

Szparagi

Pomidorki

Ser feta

Czosnek

Oregano

Czerwona cebula



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

880

Tłuszcze [g]

36

Węglowodany [g]

79

Białko [g]

55

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Garnek
Naczynie żaroodporne
Piekarnik
Patelnia

Potrzebujesz

Oliwa
Pieprz