Łososiowe tagliatelle z pestkami dyni, grana padano i suszonymi pomidorami ze szpinakiem

20 min

Ryba

Łatwy

20 min

Łosoś, śmietanka i makaron – te trzy składniki lubią się wzajemnie. I my również je uwielbiamy! Szybki przepis na pieczonego łososia – ze szczyptą soli i pieprzem – i pysznym śmietanowym sosem z suszonymi pomidorami i szpinakiem. Całość obsypana pestkami dyni i grana padano to pyszny i sycący obiad, który polubią wszyscy Twoi domownicy!

Krok po kroku:

  1. Ugotuj makaron.
  2. Łososia dopraw solą i pieprzem i piecz 10-15 minut w piekarniku.
  3. Na patelni przygotuj sos łącząc cebulkę, czosnek, szpinak, suszone pomidory i śmietankę.
  4. Ugotowany makaron dodaj do sosu, obsyp pestkami dyni i grana padano, a łososia rozdrobnij widelcem na mniejsze kawałki i podawaj.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gluten, mleko, ryby.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Makaron tagliatelle

180g

280g

Filet z łososia atlantyckiego

275g

450g

Śmietanka 30%

Suszone pomidory

Grana padano

Pestki dyni

Szpinak

Czosnek

Cebula



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

737

Tłuszcze [g]

33

Węglowodany [g]

65

Białko [g]

42

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Garnek
Patelnia

Potrzebujesz

Oliwa
Sól i pieprz