Wygoda gotowania

Łosoś z cytrynowym makaronem z serkiem ricotta, cukinią, grana padano, orzeszkami pinii i bazyliowym pesto

25 min

Ryba

Łatwy

25 min

Serek ricotta i skórka z cytryny to jedna z ciekawszych baz do makaronowych sosów – w dodatku ekspresowa w przyrządzeniu, kremowa i doskonale łącząca się z łososiem. Całość wraz z warzywami, bazyliowym pesto i piniowymi orzeszkami stworzą przepyszne danie, które zniknie z talerza w mig! Spróbuj koniecznie, jeśli rybne makarony to Twój obiadowy faworyt.Krok po kroku:

  1. Ugotuj makaron.
  2. Podsmaż łososia, a następnie cukinię, czosnek, czerwoną cebulę i pomidorki.
  3. Przygotuj bazę do sosu łącząc startą skórkę z cytryny z serkiem ricotta, grana padano i wodą z makaronu.
  4. Wymieszaj makaron z sosem, warzywami i łososiem, upraż orzeszki pinii i skrop bazyliowym pesto.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gluten, ryby, mleko, orzechy.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z łososia atlantyckiego

Makaron casarecce

Pesto bazyliowe

Czerwona cebula

Cukinia

Cytryna

Pomidorki

Czosnek

Grana padano

Orzeszki piniowe

Serek ricotta



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

656

Tłuszcze [g]

23

Węglowodany [g]

66

Białko [g]

46

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Patelnia
Garnek

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz