Wygoda gotowania

Łosoś w suszonych pomidorach z serowymi gnocchi z fasolką szparagową i mixem sałat

25min

Letnia nowość!

Łatwy

25min

Soczysty filet z łososia, podany z kremowymi gnocchi i nieoczywistą w tym przypadku fasolką szparagową. Całość dopełnia świeża sałatka, która równoważy bogactwo smaków. Pełnowartościowe, sycące danie idealne na letni obiadek.

Krok po kroku:

  1. Łososia upiecz lub usmaż.
  2. Przygotuj gnocchi – podsmaż na maśle fasolkę, dodaj gnocchi i ser i podduś 10-15 minut.
  3. Połącz sałatę z dressingiem i gotowe.

 

Alergeny: gluten, mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z łososia atlantyckiego

300g

600g

Gnocchi

Fasolka szparagowa

Mix sałat

Grana padano

Serek śmietankowy

Szalotka

Czosnek

Dressing sałatkowy



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

860

Tłuszcze [g]

40

Węglowodany [g]

74

Białko [g]

44

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Patelnia x2
Miska

Potrzebujesz

Masło