Łosoś w śródziemnomorskim stylu w ziołach z perłowym kuskusem, sałatką z cieciorką i miętowym jogurtem

25 min

Ryba

Łatwy

25 min

Soczysty łosoś przekonuje sam w sobie. W tym zestawieniu znajdziesz go z ulubionym perłowym kuskusem, który po ugotowaniu przybiera formę mięciutkich poduszeczek oraz z szybką a’la śródziemnomorską sałatką, w której tradycyjnie zagoszczą ogórek, pomidorki, ser typu feta, sałata i czerwona cebula, ale także niespodziewanie podsmażona w słodkiej papryce, chrupiąca cieciorka! Całość wraz z miętowym jogurtem przybierze letniego charakteru i zaskoczy Cię swoim smakowym połączeniem.
Krok po kroku:

  1. Łososia piecz ok. 12-15 minut.
  2. Ugotuj kuskus.
  3. Cieciorkę połącz ze słodką papryką i podsmaż.
  4. Przygotuj sałatkę łącząc ze sobą ogórka, pomidorki, czerwoną cebulę, ser typu feta, oliwki oraz podsmażoną cieciorkę.
  5. Do podania posiekaj miętę i połącz z jogurtem i oliwą.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z łososia atlantyckiego w suszonych pomidorach

Kuskus perłowy

Cieciorka

Ogórek

Pomidorki

Czerwona cebula

Mix sałat

Oliwki czarne

Oliwki zielone

Ser typu feta

Jogurt typu greckiego

Świeża mięta

Słodka papryka



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

696

Tłuszcze [g]

16

Węglowodany [g]

87

Białko [g]

50

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Garnek

Potrzebujesz

Oliwa
Sól