Pikantny makaron z łososiem i czerwoną papryką, który skradnie Twoje serce od pierwszego kęsa. Przygotujesz go w tylko kilku prostych krokach, a stworzysz pyszny, kremowy sos, w którym doskonale równoważyć będzie się smak pikantnych, suszonych, włoskich papryczek peperoncino ze śmietankowym serkiem. Dodatkowo paprykowy makaron w jadłospisie to nowość sama w sobie, więc tym bardziej spróbuj tego połączenia!
Krok po kroku:
- Ugotuj makaron.
- Czerwoną paprykę usmaż wraz z szalotką, czosnkiem, papryczkami i łososiem.
- Łososia podziel widelcem na mniejsze kawałki, a na patelni przygotuj sos z koncentratu pomidorowego, grana padano i serka śmietankowego.
- Następnie odcedź makaron, obtocz w śmietankowo-paprykowym sosie i obsyp natką pietruszki.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: gluten, mleko.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja