Łosoś w pikantnym stylu Calabrese z czerwoną papryką, suszonymi papryczkami peperoncino, serkiem śmietakowym i natką pietruszki

20 min

Ryba

Łatwy

20 min

Pikantny makaron z łososiem i czerwoną papryką, który skradnie Twoje serce od pierwszego kęsa. Przygotujesz go w tylko kilku prostych krokach, a stworzysz pyszny, kremowy sos, w którym doskonale równoważyć będzie się smak pikantnych, suszonych, włoskich papryczek peperoncino ze śmietankowym serkiem. Dodatkowo paprykowy makaron w jadłospisie to nowość sama w sobie, więc tym bardziej spróbuj tego połączenia!

Krok po kroku:

  1. Ugotuj makaron.
  2. Czerwoną paprykę usmaż wraz z szalotką, czosnkiem, papryczkami i łososiem.
  3. Łososia podziel widelcem na mniejsze kawałki, a na patelni przygotuj sos z koncentratu pomidorowego, grana padano i serka śmietankowego.
  4. Następnie odcedź makaron, obtocz w śmietankowo-paprykowym sosie i obsyp natką pietruszki.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gluten, mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z łososia atlantyckiego

Makaron penne

Koncentrat pomidorowy

Serek śmietankowy

Papryka czerwona

Szalotka

Papryczki peperoncino suszone

Grana padano

Czosnek

Natka pietruszki



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

708

Tłuszcze [g]

23

Węglowodany [g]

76

Białko [g]

48

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Garnek
Duża patelnia
Durszlak
Tarka

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz