Limonkowe curry z łososiem, kiełkami fasoli mung, różyczkami kalafiora i świeżą kolendrą

25 min

Ryba

Łatwy

25 min

Egzotyczny i wyjątkowy smak kremowego curry z mleczkiem kokosowym, aromatycznym czosnkiem, imbirem i szalotką oraz świeżą kolendrą, kiełkami fasoli mung i delikatnym łososiem. Szybka podróż do dalekiej Azji bez wychodzenia z domu!

Krok po kroku:

  1. Ugotuj ryż.
  2. Na patelni usmaż łososia wraz z czosnkiem, imbirem i szalotką.
  3. Dodaj śmietankę kokosową z wodą oraz różyczki kalafiora. Gotuj 10-12 minut.
  4. Do podania przygotuj kolendrę, kiełki fasoli mung oraz skrop całość sokiem z limonki.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z łososia atlantyckiego

300g

450g

Ryż basmati

150g

240g

Śmietanka kokosowa

Kalafior różyczki

Kiełki fasoli mung

Limonka

Świeża kolendra

Szalotka

Czosnek

Imbir

Curry



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

509

Tłuszcze [g]

14

Węglowodany [g]

61

Białko [g]

32

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Garnek
Duża patelnia z przykrywką

Potrzebujesz

Olej
Masło
Sól i pieprz