Pyszne, kremowe risotto z sezonowymi szparagami to danie, do którego nie trzeba namawiać. Idealnie łączące się szparagi ze smakiem chrupiącego boczku w ulubionym wydaniu klasycznego risotto z ryżu arborio z czosnkiem i cebulką smażoną na maśle z tartym grana padano i dodatkiem piersi z kurczaka z patelni to przepyszny, ale też sycący posiłek!
Krok po kroku:
- Podsmaż boczek, a następnie kawałki piersi z kurczaka.
- Podsmaż cebulkę z czosnkiem, dodaj ryż, a następnie podlewaj bulionem.
- W międzyczasie opłucz, pokrój i dodaj do ryżu szparagi.
- Pod koniec zetrzyj grana padano i wymieszaj.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: mleko, gorczyca, jaja.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja