Wygoda gotowania

Letnie i lekkie świderki z wędzonym łososiem, szparagami, śmietankowym sosem i świeżym koperkiem

20min

Letnia nowość!

Łatwy

20min

Letnie i lekkie świderki z wędzonym łososiem to idealna propozycja na ciepłe dni. Delikatny makaron łączy się z aromatycznym łososiem, chrupiącymi szparagami i aksamitnym śmietankowym sosem. Całość dopełnia świeży koperek, nadając daniu wyrazistości i świeżości. To szybki, sezonowy posiłek pełen smaku i lekkości.

Krok po kroku:

  1. Ugotuj makaron al dente oraz szparagi na parze.
  2. Na patelni przygotuj śmietankowy sos z grana padano.
  3. Ugotowany makaron wymieszaj z sosem. Podawaj z porwanymi kawałkami łososia, szparagami oraz posiekanym koperkiem.

Alergeny:mleko, gluten

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Łosoś wędzony

Makaron świderki

200g

400g

Szparagi

175g

350g

Koperek

Czerwona cebula

Śmietanka 30%

Grana padano

Czosnek

Słonecznik



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

868

Tłuszcze [g]

49

Węglowodany [g]

79

Białko [g]

32

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Garnek
Patelnia
Durszlak
Deska do krojenia
Tarka

Potrzebujesz

Oliwa/Olej
Sól i pieprz