Wygoda gotowania

Letnia & sycąca makaronowa sałatka z Halloumi, świeżym granatem i chrupiącymi szparagami

15 min

Letnia nowość!

Łatwy

15 min

Lekka i orzeźwiająca sałatka pełna śródziemnomorskich smaków – delikatny ryżyk makaronowy, chrupiące halloumi, soczysty granat, świeży ogórek oraz aromatyczny koperek i mięta; a to wszystko na orzeźwiającym jogurcie greckim. To idealne połączenie kremowości, chrupkości i świeżości w jednym daniu. Doskonałe na lekki lunch lub zdrową kolację.

Krok po kroku:

  1. Ugotuj ryżyk makaronowy oraz szparagi.
  2. Ogórka obierz i pokrój, z granata wydrąż pestki, a halloumi usmaż na patelni.
  3. Podawaj, układając na jogurcie greckim kolejno ryżyk, ogórka, halloumi i szparagi. Obsyp całość świeżą miętą, koperkiem oraz pestkami granata.

Alergeny: mleko, gluten. 

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Halloumi

Ryżyk makaronowy

Szparagi

Ogórek

Granat

Jogurt typu greckiego

Koperek

Mięta



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

638

Tłuszcze [g]

32

Węglowodany [g]

52

Białko [g]

32

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Patelnia
Garnek
Deska do krojenia

Potrzebujesz

Oliwa
Sól