Lekka i orzeźwiająca sałatka pełna śródziemnomorskich smaków – delikatny ryżyk makaronowy, chrupiące halloumi, soczysty granat, świeży ogórek oraz aromatyczny koperek i mięta; a to wszystko na orzeźwiającym jogurcie greckim. To idealne połączenie kremowości, chrupkości i świeżości w jednym daniu. Doskonałe na lekki lunch lub zdrową kolację.
Krok po kroku:
- Ugotuj ryżyk makaronowy oraz szparagi.
- Ogórka obierz i pokrój, z granata wydrąż pestki, a halloumi usmaż na patelni.
- Podawaj, układając na jogurcie greckim kolejno ryżyk, ogórka, halloumi i szparagi. Obsyp całość świeżą miętą, koperkiem oraz pestkami granata.
Alergeny: mleko, gluten.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.