Sypka komosa ryżowa w połączeniu z soczystą, grillowaną brzoskwinią i chrupiącymi pistacjami tworzy orzeźwiającą bazę, która doskonale komponuje się z delikatną burratą. Całość skropiona aromatycznym sosem balsamicznym i słodko-pikantnym sosem z płatkami chili, które dodają nieco pikanterii i głębi smaku. Lekka, ale pełna wyrazistych smaków – idealna na letni posiłek.
Krok po kroku:
- Ugotuj komosę. Przekrój brzoskwinie na połówki, pomidorki na ćwiartki, a czerwoną cebulę na piórka.
- Na patelni obsmaż połówki brzoskwini. Zdejmij je, gdy ładnie się zarumienią, a w ich miejsce dodaj miód, odrobinę wody oraz płatki chili – tak powstanie słodko-pikantny sos.
- Podawaj układając kolejno ugotowaną komosę, rukolę, pomidorki i cebulę, a także grillowane brzoskwinie, świeżą burratę i uprażone pistacje. Całość skrop sosem balsamicznym i słodko-pikantnym.
Alergeny: mleko, orzechy.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.