Wygoda gotowania

Letnia, obiadowa sałatka z karkówką z chimichurri ze świeżą brzoskwinią, pomidorem, sałatą i chlebkiem pita

20 min

Łatwy

20 min

Idealny pomysł na letni obiad. Znajdziesz tu sporą ilość warzyw, solidny, grillowany kawałek mięsa, ale zamiast ziemniaków – lekki chlebek do przegryzania! W tym wydaniu z obłędnym sosem chimichurri na bazie świeżych ziół i dodatków – czosnku, szalotki, natki pietruszki, kolendry, oliwy i soku z cytryny – który doskonale komponuje się z grillowaną karkówką. Całość przełamie dodatek w postaci niecodziennej, sezonowej i słodkiej brzoskwini!Krok po kroku:
  1. Przygotuj warzywa – sałatę, paprykę, pomidora, czerwoną cebulę i brzoskwinię.
  2. Przygotuj chimichurri – posiekaj natkę pietruszki, kolendrę, czosnek, szalotkę i chili i połącz z sokiem z cytryny i oliwą.
  3. Usmaż plastry karkówki i podgrzej chlebki pita.
  4. Podawaj skrapiając sosem chimichurri.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gluten.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Karkówka wieprzowa w przyprawach

Chlebki pita

Sałata rzymska

Pomidor

Papryka czerwona

Czerwona cebula

Brzoskwinia

Cytryna

Szalotka

Chili

Czosnek

Natka pietruszki

Świeża kolendra



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

598

Tłuszcze [g]

28

Węglowodany [g]

46

Białko [g]

35

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Patelnia x2

Potrzebujesz

Olej
Oliwa
Sól i pieprz