Kurkowe risotto z grana padano i smażoną piersią z kurczaka na rukoli z pomidorkami

25min

Łatwy

25min

Nasze włoskie risotto skradło Wasze serca, więc czas na jego nową, sezonową odsłonę – ze świeżymi kurkami! Do tego szybka, lekka pierś z kurczaka z patelni i sałatka z rukoli i pomidorków. Szybki, sycący i pełen smaku obiad.

Krok po kroku:

  1. Podsmaż cebulkę i kurki.
  2. Do garnka dodaj ryż i bulion.
  3. Na patelni podsmaż kurczaka.
  4. Całość podawaj z rukolą i pomidorkami, posypane startym grana padano.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z piersi kurczaka

350g

Ryż do risotto

150g

Kurki

Cebula kostka

Grana padano

Rukola

Pomidorki



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

567

Tłuszcze [g]

16

Węglowodany [g]

57

Białko [g]

49

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Garnek z grubym dnem
Patelnia
Tarka

Potrzebujesz

Masło
Olej
Sól i pieprz