Kurczak w sosie Teriyaki z makaronem udon, pieczarkami, ananasem, papryką i sezamem

25 min

Łatwy

25 min

Obiad, który z marszu zapowiada się na nr 1. tygodnia! To danie, w którym panują azjatyckie, a dokładniej japońskie, klimaty za sprawą słono-słodkiego sosu Teriyaki oraz wyjątkowego w swojej delikatności i strukturze, kluskowatego, makaronu udon. Wraz z warzywami – słodkiego ananasa, papryki, pieczarek – oraz piersią z kurczaka stworzą solidne i przepyszne danie, które przypadnie do gustu wszystkim Twoim domownikom. Spróbuj koniecznie!Krok po kroku:

  1. Ugotuj makaron.
  2. Usmaż mięso, a następnie paprykę, pieczarki i ananasa.
  3. Dodaj sos i zredukuj.
  4. Odcedzony makaron połącz z sosem i podawaj z sezamem i dymką.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gluten, soja, sezam.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z udka kurczaka w przyprawach

Makaron udon

Ananas konserwowy

Sos Teriyaki

Papryka czerwona

Pieczarki

Limonka

Mąka ziemniaczana

Dymka

Sezam

Czosnek

Imbir



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

528

Tłuszcze [g]

19

Węglowodany [g]

46

Białko [g]f

37

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Garnek
Patelnia
Durszlak

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz