Wygoda gotowania

Kremowe tagliatelle z serem pleśniowym i szparagami owiniętymi w boczek

20min

Letnia nowość!

Łatwy

20min

Makaron tagliatelle w aksamitnym sosie śmietankowym z serem lazur, który doskonale łączy się z delikatnymi szparagami owiniętymi w wędzony boczek. Całość uzupełniają soczyste pomidorki, które wprowadzają świeżość i lekkość. To danie pełne smaku, które zachwyca zarówno wyglądem, jak i aromatem.

Krok po kroku:

  1. Makaron tagliatelle ugotuj al dente.
  2. Szparagi delikatnie podgotuj na parze, a następnie owiń wędzonym boczkiem i upiecz.
  3. Na patelni przygotuj sos z serem lazur i wrzuć do niego ugotowany makaron.
  4. Podawaj z pokrojonymi w ćwiartki świeżymi pomidorkami.

Alergeny: gluten, mleko.

 



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Boczek wędzony w plastrach

Makaron tagliatelle

Szparagi

Pomidorki

Ser lazur

Śmietanka 30%

Szalotka

Czosnek



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

990

Tłuszcze [g]

63

Węglowodany [g]

80

Białko [g]

26

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Garnek
Patelnia na sos
Deska do krojenia
Piekarnik
Papier do pieczenia

Potrzebujesz