Wygoda gotowania

Kremowe rigatoni z ricottą, pistacjami, szynką parmeńską, rukolą i pomidorkami

15min

Łatwy

15min

Szybkie i lekkie danie inspirowane włoskimi klimatami w naszym autorskim wydaniu! Znajdziesz tu grube rurki makaronu rigatoni obtoczone w serku ricotta i tartego grana padano. Obok podasz chrupiącą rukolę z pomidorkami, a makaron obsypiesz pistacjami i uprażonymi plastrami szynki parmeńskiej. Brzmi ciekawie? Spróbuj koniecznie tego dania!

Krok po kroku:

  1. Ugotuj makaron.
  2. Szynkę wyłóż na suchą patelnię i upraż do uzyskania chrupkiej, łamliwej struktury.
  3. Przygotuj rukolę, pomidorki i rozkrusz pistacje.
  4. Ugotowany makaron odcedź, połącz z serkiem ricotta i grana padano i obsyp pistacjami, pokruszoną, uprażoną szynką parmeńską i podawaj z pomidorkami i rukolą

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gluten, mleko, orzechy.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Szynka prociutto

Makaron rigatoni

Pomidorki

Rukola

Grana padano

Pistacje

Serek ricotta



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

620

Tłuszcze [g]

23

Węglowodany [g]

68

Białko [g]

32

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Garnek
Duża patelnia
Durszlak

Potrzebujesz

Oliwa
Sól i pieprz